QUÈ ÉS VICULTURA

 

Vicultura, la revista valenciana multilingüe en paper.

Vicultura és una revista que pretén donar un enfocament alternatiu a la difusió del cultiu i la distribució dels vins valencians amb la intenció de potenciar els productes de la terra i vincular-los al seu context cultural més pròxim a la nostra història.

Els continguts de Vicultura giren al voltant de dos eixos:
• El món dels vins i els cellers valencians relacionats amb la gastronomia i la restauració valenciana.
• El món de la cultura i les arts i del coneixement i descobriment del patrimoni històric valencià.

Una publicació trilingüe (castellà, valencià i anglès) i de periodicitat estacional (4 números a l’any).

ENTRE VINYES: Secció en què aprofundim més directament en el món del vi valencià, una oportunitat per acostar-nos al seu procés a partir de la visita a cellers valencians. Una secció que es completa amb recomanacions de vins dels cellers visitats i l’entrevista a un enòleg, distribuïdor o productor de vi que ens acosta a la seua perspectiva de la viticultura.

PETJADES: Un espai dedicat a reportatges en profunditat en què especialistes en la matèria ens ofereixen diferents visions sobre el tema al qual va dedicat el número. Una aproximació a elements clau de la història com l’arqueologia, el patrimoni o les arts vinculada sempre amb els vins del territori.

VEREMARTS: Una cuidada selecció d’articles en què les diferents arts es vinculen de forma directa o indirecta amb el món del vi. Una secció on parlem de pintura, arquitectura, música, cinema i literatura, tot amb un rerefons vitivinícola.

EL TAST: Omplirem les nostres despenses amb productes de la nostra terra, recomanacions de vins valencians i articles sobre productes tradicionals, de proximitat, sobre cultius i productes que es recuperen i d’altres que són repensats des de la indústria valenciana.

EXPERIÈNCIES: Tanquem la revista amb propostes que converteixen la nostra visita als cellers en una experiència completa. Passejades, restaurants, allotjaments amb encant i propostes culturals diferents però pròximes als cellers amb què obrim el número.